Virtual local towers – studietur til Sundsvall Lufthavn

Virtual local towers – studietur til Sundsvall Lufthavn

3. marts 2017

Kalaallit Airports A/S har, af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i København, fået lov til at planlægge de kommende nye lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq uden opførelse af traditionelle kontroltårne. I stedet skal tårnfunktionen udføres via skærme fra et kontrolrum et andet sted i lufthavnene – kaldet ”Virtual local towers”.

Der blev den 3. marts 2017 afholdt en studietur til Sundsvall Lufthavn i Sverige med deltagelse af Kalaallit Airports A/S og repræsentanter fra vores rådgivere. Sundsvall Lufthavn er interessant, da det er det første sted i verden, hvorfra man kontrollerer både den lokale lufthavn og en anden fjerntliggende lufthavn.

Under opholdet i Sundsvall lufthavn:

  • afholdt vi møde med repræsentanter fra Remote Tower Controlcenter (RTC) og den tekniske leverandør SAAB.
  • så vi deres Remote Tower Controlcenter (RTC) der styrer både den lokale lufthavn i Sundsvall og den fjerntliggende Örnsköldsvik lufthavn ca. 150 km væk.
  • så vi de tekniske installationer (kameramast, teknikrum og serverrum etc.) i Sundsvall lufthavn der muliggør fjernstyringen.

Vi mødte den daglige leder af RTC centeret Erik Bäckman fra Remote Tower Controlcenter (RTC) samt Johan Sehlstedt fra SAAB Digital Air Traffic Solutions der markedsfører produktet.

Selve ”tårnet” indeholder 12 stationære kameraer der ser samlet ser 360 grader rundt. På toppen sidder der desuden to zoomkameraer. Selve det store kamerahus er konstant overtryksat for at forhindre vand eller sne i at sætte sig på linserne eller i at trænge ind i kamerahuset. Der er monteret solfiltre på alle linser.

Tårnet er ca. 22 meter højt og kan se hele den knap 2.000 meter lange bane. Kameratårnet og det tilhørende udstyr i kontrolcenteret, koster skønsvis kun ca. 10 % af omkostningerne til at etablere et klassisk kontroltårn inkl. teknisk udstyr i dette.

En af de største driftsudgifter ved systemet oplyses at være indkøb af båndbredde hos teleleverandøren til de fjerntliggende lufthavne. Dette vil ikke være relevant hos Kalaallit Airports A/S, da vi kun planlægger at styre lufthavnene fra lokale kontrolrum placeret i de enkelte lufthavne.

Selve træbordet foran flyvelederen er specialdesignet, mens alt hardware er standardkomponenter. Der er 3D lyd i rummet fra aktiviteterne på og omkring banen.

Bagved skærmene er der teknisk udstyr langs en buet rund væg. Det hele fylder ca. 30-40 m2. I et tilstødende lokale er der serverrum med køling, EDB-gulv og nødbatterier. Dette fylder også skønsvis ca. 10-20 m2 per lufthavn.

Figur 1 ”Tårnet” med kameraer ses i baggrunden. Udstyret i tårnet er monteret på en standard mobiltelefonmast.
Figur 2 Flyveleder i RTC centeret ser på en Boeing 737 fra SAS som netop er ankommet til Sundsvall fra Stockholm, mens den mindre maskine fra Nextjet – fra Sundsvall til Gøteborg – er på vej ud på startbanen.
Figur 3 Deltagerne i studieturen (set fra venstre): Per Arens og Arne Michelsen (begge Inuplan), Michael Thorsen (Integra) samt Steffen Ulrich-Lynge og Jesper Nordskilde (begge Kalaallit Airports A/S).
Figur 4 Den buede skærmvæg set fra bagsiden. Til højre ses bagsiden af den tilsvarende installation som styrer Örnsköldsvik lufthavn, der ligger 150 km nord for Sundsvall.