Kalaallit Airports-ip sanaartornermi suliassat neqeroortitsivigineqarnissaat kinguartikkallarpaa

”Nuummi aamma Ilulissani mittarfissanut sanaartornermi suliassat neqeroortitsivigineqarnissaannut, sanaartornermut inatsimmut tunngatillugu politikkikkut paasinarsisitsinissaq utaqqineqartariaqarpoq”, oqarput mittarfinnut ingerlatseqatigiiffimmi siulersuisut. 

Kalaallit Airports-imi siulersuisut ippassaq siulersuisuni ataatsimiinnerminni aalajangerput, Ilulissani aamma Nuummi mittarfissanut sanaartornermi suliassat neqeroortitsivigineqarnissaat pilersaarutigineqartoq, kinguartikkallarniarlugu.

”Neqeroortitsinissap kinguartikkallarneqarnissaa pillugu aalajangerneq Naalakkersuisut paaseqatigilluarlugit pivoq, aammalu illuatungeriit neqeroortitsinissamut tunngavissat pisariaqartumik paasinarsisinneqarnissaannut periarfissaqartitsinissaq siunertarineqarluni”, oqarpoq siulersuisuni siulittaasoq Johannus Egholm Hansen. ”Kalaallit Airports-ip sanaartornermut inatsisissatut siunnersuutip Aningaasaqarnermut Akileraartarnermullu Ataatsimiititaliami suliarineqarnerata ingerlaqqinnissaa qilanaaraa, aammalu Inatsisartunut, Ataatsimiititaliamut aamma Naalakkersuisunut, taakkua inatsisissatut siunnersuummik suliarinninnerisa nalaanni, suli tamakkiisumik piareersimassalluni”, nangilluni oqarpoq.

Suliffiup iluani sulineq ingerlaannarpoq

Kalaallit Airports-imi pisortaaneq Steffen Ulrich-Lynge paasissutissiivoq, Ilulissani aamma Nuummi mittarfinnik sanaartornissaq pillugu neqeroortitsinissamut, maajip qaammataani entreprenørinut piukkunnartussarsiuussinermi piukkunneqartunut nassiussisoqartussanngoraluartoq, taamaalilluni taakkua aasap ingerlanerani suliarinnissinnaassagaluarlutik. Kalaallit Airports-ip neqeroortitsinissamut paasisaqarnissap utaqqinerani, suliffeqarfiup ingerlatat allat suli ingerlasut naammassiniarlugit ingerlateqqissavai, taamatullu ingerlatseqatigiiffiup aqutsisui apeqqutit Inatsisartut, Aningaasaqarnermut Akileraartarnermullu Ataatsimiititaliap aamma Naalakkersuisut apeqqutissarisinnaasaannut akissuteqarnissamut piareersimapput.