Kalaallit Airports udskyder udbud af anlægsopgaver midlertidigt

”Udbud af anlægsopgaverne for lufthavnene i Nuuk og Ilulissat må afvente politisk afklaring omkring anlægsloven”, siger bestyrelsen for lufthavnsselskabet.

Bestyrelsen for Kalaallit Airports har på bestyrelsesmøde i går besluttet midlertidigt at udskyde det planlagte udbud af anlægsarbejderne for de nye lufthavne i Ilulissat og Nuuk.

”Beslutningen om midlertidig udskydelse af udbuddet er sket i god forståelse med Naalakkersuisut, og har til formål at give parterne mulighed for at tilvejebringe den fornødne afklaring af grundlaget for udbuddet”, siger bestyrelsesformand Johannus Egholm Hansen. ”Kalaallit Airports ser frem til den videre behandling i Finans- og Skatteudvalget af forslaget til anlægslov, og stiller sig fortsat fuldt til rådighed for Inatsisartut, udvalget og Naalakkersuisut under disses behandling af lovforslaget”, fortsætter han.

Det interne arbejde fortsætter 

I Kalaallit Airports oplyser adm. direktør Steffen Ulrich-Lynge, at udbuddet om anlæggelse af landingsbanerne i Ilulissat og Nuuk stod for at skulle udsendes til de prækvalificerede entreprenører i maj måned, således at disse kunne arbejde på dem hen over sommeren. Mens Kalaallit Airports nu afventer afklaring for udbuddet, arbejder virksomheden videre på færdiggørelse af de øvrige aktiviteter, som fortsat er igangværende, ligesom selskabets ledelse stiller sig selv til rådighed til besvarelse af de spørgsmål, som Inatsisartut, Finans- og Skatteudvalget og Naalakkersuisut måtte have.