Kalaallit Airports udsætter udsendelse af udbud af nye landingsbaner i Nuuk og Ilulissat indtil Naalakkersuisut har udstedt den endelige godkendelse af VVM-redegørelsen for lufthavnen i Nuuk, og aftalen med Staten om finansieringsvilkår er på plads.

Udbudstidspunkt udsættes

”Vi vælger at udsætte udsendelse af udbuddet for anlægsarbejderne, fordi vi ikke kender de endelige betingelser for VVM-godkendelsen og deres økonomiske konsekvenser endnu”, siger Jóhannus Egholm Hansen, formand for bestyrelsen i Kalaallit Airports A/S, og fortsætter: ”Vi forventede at udsende udbuddet her sidst i januar, men når de endelige rammer ikke er på plads, anser vi det som mest hensigtsmæssigt at vente, til det er tilfældet”.

Han forklarer, at det er nødvendigt at bygherren og entreprenørerne kender alle relevante betingelser, før de kan afgive deres tilbud, idet antallet af fordyrende projektændringer ellers kan blive for stort.

Kalaallit Airports vil ikke sætte tidspunkt for, hvornår udbuddet udsendes, menarbejder på, at det kan ske hurtigst muligt.

Afsluttende forhandlinger om finansiering

Jóhannus Egholm Hansen fortæller, at der sideløbende fortsat føres forhandlinger med Den danske Stat og Den Nordiske Investeringsbank om de endelige finansieringsvilkår i de respektive låneaftaler, og at det ikke på nuværende tidspunkt kan siges med sikkerhed, hvornår disse forhandlinger kan afsluttes.

Yderligere oplysninger:

Steffen Ulrich-Lynge, CEO. Kan kontaktes på +299 554433.