TIKILLUARIT

TIKILLUARIT er det grønlandske ord for VELKOMMEN. Dette er den officielle hjemmeside for de tre selskaber i Kalaallit Airports Gruppen. Hvis du vil vide mere om selskaberne og organisationen, kan de se under OM OS. Hvis du vil vide mere om det største projekt i Grønlands historie, kan du læse om projekterne under Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq nedenfor.

Nyheder

Lufthavnsbyggeri: Store fremskridt i Qaqortoq før arbejdet holder vinterstandsning

Der har været travlt i Qaqortoq, siden et chartret fragtskib fra hovedentreprenøren Pennecon i forsommeren læssede store mængder materiel og maskiner af ved anlægspladsen.

torsdag - 08. december 2022

Første del af ny landingsbane i Nuuk åbner

Den sydlige del af den nye landingsbane i Nuuk Lufthavn er nu godkendt og klar til brug. De første fly vil derfor lette og lande som planlagt den 3. november. Færdiggørelsen af sydbanen er en stor milepæl i lufthavnsbyggeriet.

fredag - 04. november 2022

Kalaallit Airports Domestic og MT Højgaard indgår aftale om projekteringsforløb

Kalaallit Airports Domestic og MT Højgaard har netop underskrevet en samarbejdsaftale om et fælles projekteringsforløb med henblik på at indgå en totalentrepriseaftale på terminalbygningerne i den kommende lufthavn i Qaqortoq

fredag - 07. oktober 2022

Åbent hus hos lufthavnsbyggeriet i Ilulissat

Saml familien, snør støvlerne og kom og se hvor langt vi er nået med anlæg af den nye internationale lufthavn i Ilulissat søndag den 28. august mellem kl. 13 og 16.

onsdag - 24. august 2022

Formanden for Naalakkersuisut landede i lufthavnsbyggeriet

Formand for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede var mandag på besøg hos Kalaallit Airports. Mødet fandt sted i campen ved lufthavnsbyggeriet i Nuuk, hvor bestyrelsesformand Kjeld Zacho Jørgensen og administrerende direktør Jens Lauridsen i Kalaallit Airports tog i mod.

onsdag - 24. august 2022

Fælles offensiv på luftfartsmesse: Stor interesse - men det unikke Grønland er ikke nok

Visit Greenland og Kalaallit Airports mærkede massiv interesse fra internationale luftfartsselskaber på den netop overståede messe Routes Europe 2022 – og peger på behovet for at arbejde for flere tilbud og faciliteter til de, der gerne vil besøge Grønland, når de nye lufthavne åbner.

torsdag - 16. juni 2022

Læs mere i nyhedsarkivet