TIKILLUARIT

TIKILLUARIT er det grønlandske ord for VELKOMMEN. Dette er den officielle hjemmeside for de tre selskaber i Kalaallit Airports Gruppen. Hvis du vil vide mere om selskaberne og organisationen, kan de se under OM OS. Hvis du vil vide mere om det største projekt i Grønlands historie, kan du læse om projekterne under Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq nedenfor.

Nyheder

KJ Greenland skal opføre lufthavnsbygninger i Qaqortoq

KJ Greenland har fået til opgave at stå for byggeriet af den nye terminal, AFIS-tårnet og servicebygningen i den kommende lufthavn i Qaqortoq Kontrakten er netop forhandlet endelig på plads, og det glæder Aviaaja Karlshøj Knudsen, projektdirektør i Kalaallit Airports.

onsdag - 18. oktober 2023

Nye brand- og redningskøretøjer til de nye lufthavne

Kalaallit Airports har indgået i kontrakt med det Østrigske selskab Rosenbauer International AG., om køb af otte fuldt udstyrede brand- og redningskøretøjer, kaldet crashtenders, til de nye lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.

torsdag - 05. oktober 2023

Et tilfredsstillende og begivenhedsrigt år i Kalaallit Airports

2022 var et godt og begivenhedsrigt år i Kalaallit Airports. Qaqortoqprojektet er kommet i gang, projekterne skrider frem og i november nåede vi den første store milepæl i byggeriet i Nuuk, da den sydlige bane blev godkendt og taget i brug.

tirsdag - 23. maj 2023

Indkaldelse til generalforsamling

Kalaallit Airports Holding A/S afholder ordinær generalforsamling mandag d. 22. maj, kl. 14:00.

fredag - 19. maj 2023

P-plads foran lufthavnsterminal i Nuuk lukker midlertidigt

Lufthavnsbyggeriet i Nuuk er nu kommet til det område, der ligger tæt op ad parkeringspladsen ved terminalen i den nuværende lufthavn. Her skal entreprenøren blandt andet sprænge fjeld for at gøre plads til ny landingsbane, adgangsvej og sikkerhedszone.

fredag - 14. april 2023

Lufthavnsbyggeri: Store fremskridt i Qaqortoq før arbejdet holder vinterstandsning

Der har været travlt i Qaqortoq, siden et chartret fragtskib fra hovedentreprenøren Pennecon i forsommeren læssede store mængder materiel og maskiner af ved anlægspladsen.

torsdag - 08. december 2022

Læs mere i nyhedsarkivet