TIKILLUARIT

TIKILLUARIT er det grønlandske ord for VELKOMMEN. Dette er den officielle hjemmeside for de tre selskaber i Kalaallit Airports Gruppen. Hvis du vil vide mere om selskaberne og organisationen, kan de se under OM OS. Hvis du vil vide mere om det største projekt i Grønlands historie, kan du læse om projekterne under Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq nedenfor.

Nyheder

Et tilfredsstillende og begivenhedsrigt år i Kalaallit Airports

2022 var et godt og begivenhedsrigt år i Kalaallit Airports. Qaqortoqprojektet er kommet i gang, projekterne skrider frem og i november nåede vi den første store milepæl i byggeriet i Nuuk, da den sydlige bane blev godkendt og taget i brug.

tirsdag - 23. maj 2023

Indkaldelse til generalforsamling

Kalaallit Airports Holding A/S afholder ordinær generalforsamling mandag d. 22. maj, kl. 14:00.

fredag - 19. maj 2023

P-plads foran lufthavnsterminal i Nuuk lukker midlertidigt

Lufthavnsbyggeriet i Nuuk er nu kommet til det område, der ligger tæt op ad parkeringspladsen ved terminalen i den nuværende lufthavn. Her skal entreprenøren blandt andet sprænge fjeld for at gøre plads til ny landingsbane, adgangsvej og sikkerhedszone.

fredag - 14. april 2023

Lufthavnsbyggeri: Store fremskridt i Qaqortoq før arbejdet holder vinterstandsning

Der har været travlt i Qaqortoq, siden et chartret fragtskib fra hovedentreprenøren Pennecon i forsommeren læssede store mængder materiel og maskiner af ved anlægspladsen.

torsdag - 08. december 2022

Første del af ny landingsbane i Nuuk åbner

Den sydlige del af den nye landingsbane i Nuuk Lufthavn er nu godkendt og klar til brug. De første fly vil derfor lette og lande som planlagt den 3. november. Færdiggørelsen af sydbanen er en stor milepæl i lufthavnsbyggeriet.

fredag - 04. november 2022

Kalaallit Airports Domestic og MT Højgaard indgår aftale om projekteringsforløb

Kalaallit Airports Domestic og MT Højgaard har netop underskrevet en samarbejdsaftale om et fælles projekteringsforløb med henblik på at indgå en totalentrepriseaftale på terminalbygningerne i den kommende lufthavn i Qaqortoq

fredag - 07. oktober 2022

Læs mere i nyhedsarkivet