Pressemeddelelse:

Routes: Kalaallit Airports og Visit Greenland jagter Grønlands flyvende fremtid

Både Visit Greenland og Kalaallit Airports var med da repræsentanter for alverdens flyselskaber, lufthavne og ruteudviklere netop var samlet til konferencen Routes i Milano i Italien.

For de grønlandske deltagere handlede det først og fremmest om at gøre opmærksom på, at der snart kommer nye lufthavne i Grønland og promovere Grønland som turistdestination.

”Arbejdet med at gøre opmærksom på, hvilke nye muligheder de kommende lufthavne giver, og Grønland som destination er i fuld gang. For ud over at bygge lufthavnene, er det er jo en vigtig opgave for os at tiltrække nye kunder, så der er flere til at bruge dem, når de står færdige. Det er en proces, der tager tid, for der skal sparkes nogle døre ind”, siger administrerende direktør i Kalaallit Airports Jens Lauridsen.

Visit Greenland deltog også med deres særlige fokus på at promovere Grønland som turist destination.

”Grønland har så mange unikke oplevelser at tilbyde turister, og vil vi have flere af dem, så skal budskabet og kendskabet udbredes endnu mere end det er i dag. Samtidig vil vi gerne vokse ansvarligt og med de rigtige turister, så vi skal også finde de partnere, der kan hjælpe med lige netop det”, siger direktør i Visit Greenland Hjörtur Smárason.

Lufthavne er ikke nok

Nye lufthavne og Grønland som turistdestination hænger uløseligt sammen. For det er ikke lufthavnene i sig selv, der tiltrækker turister. De er blot et værktøj, der gør adgangen nemmere. Det er de særlige oplevelser i Grønland, der skal trække folk til.

”Ingen kommer jo for at se en lufthavn. Folk kommer for at opleve Grønland. Skal vi have flere kunder i lufthavnene, så skal Grønland som turistdestination promoveres. Derfor samarbejder Visit Greenland og Kalaallit Airports også tæt sammen i denne proces”, fortæller Jens Lauridsen.

”Det er et samarbejde, der styrker os begge og Grønland som helhed. Vi har mulighed for at skabe den bæredygtige fremtid, vi gerne vil have, og her er det afgørende, at vi trækker i samme retning og hjælper hinanden”, supplerer Hjörtur Smárason.

For både Kalaallit Airports og Visit Greenland er det centralt, at udviklingen sker i et tempo hvor vores land, natur og kultur kan følge med.

Frugtbar konference

Og selv om konferencen som sådan ikke er mundet ud i konkrete aftaler endnu, så har deltagelsen været yderst frugtbar, mener begge direktører.

”Der har været rigtig stor interesse for Grønland som turistdestination. Virkelig stor. Så alene på det parameter har det været en udbytterig tur. Der er stor opmærksomhed”, fortæller Hjörtur Smárason og Jens Lauridsen er enig:

”Det har været meget interessant. Der har også været stor interesse for vores projekt, og for de fremtidige muligheder det giver. Der er skabt nogle relationer og noget opmærksomhed, så det har været meget positivt”.

kort inden konferencen i Milano deltog både Visit Greenland og Kalaallit Airports også på Vestnorden 2021, som fandt sted i Reykjavik i Island. Vestnorden er Grønlands største rejsemesse, og også her var der stor interesse for Grønland.

”Vi rider på en bølge af opmærksomhed lige nu, og det skal vi selvfølgelig udnytte”, siger Hjörtur Smárason.

Fakta:

  • Grønland havde over 100.000 turister i 2019. Af dem var 58.150 landbaserede turister mens krydstogt stod for 46.600.
  • De største markeder er lige nu Danmark, så Tyskland, Nordamerika, UK og Frankrig.
  • Landingsbanerne i Nuuk og Ilulissat bliver 2.200m lange og 45m brede.
  • Længderne muliggør direkte fly til og fra Nordamerika og Europa.
  • Grønland skal være vært for Vestnorden i 2022, som er den sidste Vestnorden i Grønland før lufthavnene står færdige i 2024

For yderlige oplysninger kontakt:

Kalaallit Airports

kommunikationsmedarbejder Mikkel Bjarnø Lund

Mail: mbl@kair.gl

Tel: +299 23 17 00

www.kair.gl

Visit Greenland

Head of PR Tanny Por

Mail: Tanny@visitgreenland.com

Tel: +45 20 76 96 90

www.traveltrade.visitgreenland.com