KAIR-medarbejder smittet og i karantæne – alle sendt hjem

NUUK – Det blev for kort tid siden konstateret, at en medarbejder hos Kalaallit Airports (KAIR) er smittet med COVID-19. Vedkommende er gået i karantæne.

”Vi har sendt samtlige medarbejdere hjem og er i tæt kontakt med myndighederne om, hvordan vi gør vores til at begrænse smitten med COVID-19,” siger Jens Lauridsen, adm. direktør, KAIR.

Der er i skrivende stund ikke konstateret smitte hos andre personer ansat hos KAIR.

Kun ganske få medarbejdere hos KAIR har været i nærkontakt med den kollega, som er testet positiv for COVID-19. Alle øvrige KAIR-medarbejdere er imidlertid gået i karantæne, indtil situationen er helt afklaret og indtil det vides med sikkerhed, om der er andre smittede hos KAIR.

”Vi reagerede, lige så snart det stod klart at en medarbejder kunne være udsat for smitte, men inden vi vidste om vedkommende faktisk var smittet. Det viste sig så desværre at være tilfældet,” tilføjer Jens Lauridsen. Han har flere gange været i kontakt med den pågældende medarbejder i dag og bemærker, at vedkommende efter omstændighederne har det godt.

Jens Lauridsen understreger, at han ikke har informationer, som indikerer at ansatte hos KAIR skulle have handlet i modstrid med officielle regler og anbefalinger.

”Både vi i ledelsen og vore medarbejdere har gennem hele pandemien lagt stor vægt på at overholde alle myndighedernes regler og anbefalinger nøje,” udtaler han.

For nærmere information (kun pressehenvendelser):

Jens Lauridsen, adm. direktør, Kalaallit Airports (KAIR)

Mobil: +299 55 38 04

Mail: JRL@kair.gl