Nye lufthavnsbygninger i Nuuk, Ilulissat & Qaqortoq

Indbudt totalrådgivekonkurrence

Bedømmelsesrapport

Naalakkersuisut (den grønlandske regering) besluttede i 2015 at styrke og udvikle landes infrastruktur, ved at etablere tre nye lufthavne, i byerne Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq. Til at udføre opgaven stiftede Grønlands Selvstyre Kalaalit Airports A/S, som har til formål at bygge, eje og drive ovenstående projekter.

Som et led i opgaven, udskrev Kalaallit Airports A/S, i efteråret 2017, en indbudt totalrådgiverkonkurrence om nye terminals- og servicebygninger, til hvert af projekterne.

Bygningerne indgår som en del af den samlede opgave, for etableringen af de nye lufthavne. Fire hold blev prækvalificeret til konkurrencen, hvoraf de tre afleverede konkurrenceprojekter for Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq. Ét hold valgte at trække sig under processen. Kravene til deltagerne var, at de bl.a. havde erfaring i at tegne lufthavnsbygninger.

Nu foreligger resultat af konkurrencen, og bedømmelsesudvalget kan med glæde konstatere, at visionerne om funktionelle, fleksible og markante løsninger for terminalbygningerne er indfriet for samtlige 3 byer.

I det følgende præsenteres samtlige konkurrenceprojekter i tekst og billeder med dommerkomiteens bemærkninger til de enkelte forslag. Forslagene gennemgås samlet for hver tilbudsgiver, da alle teams tager udgangspunkt i et fælles koncept for samtlige byer. Hermed undgås for mange gentagelser ved de enkelte tilbudsgivers projekter.

Bedømmelsesudvalget og bygherren vil gerne benytte lejligheden til at takke de deltagende hold for deres store indsatser og flot bearbejdede forslag.

Bedømmelsesrapport for nye lufthavnsbygninger i Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq

Her kan du se billedgallerier for Ilulissat Nuuk og Qaqortoq