Første sprængning - Nuuk lufthavn

Onsdag den 16/10-2019 kunne Kalaallit Airports International A/S endelig markere den fysiske igangsættelse af anlæggelsen af Nuuks kommende internationale lufthavn.

Det blev markeret ved, at Landsstyreformanden sammen med den otteårige dreng, Inooraq Heinrich Larsen, sammen med sprængningslederen kunne igangsætte den første sprængning. Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur deltog sammen med Kalaallit Airports Holdings A/S direktion og medarbejdere. “Det er en betydningsfuld dag for alle involverede i projektet, sagde Peter Wistoft og fortsatte, jeg ved at vi er rigtigt mange, der har ventet længe på endelig at kunne se aktiviteter omkring byggeriet. Sprængningen markerer netop dette”.

I samarbejde med Fotograf Leiff Josefsen - Bladhuset Sermitsiaq AG har Kalaallit Airports International A/S lavet denne billedserie fra markeringen.

Billedgalleri

Card image cap

Billeder af første sprægning i Nuuk