Tak for denne gang og velkommen til…..

Kalaallit Airports Holding A/S byder velkommen til endnu en praktikant.

Efter sommerferien byder Kalaallit Airports Holding A/S velkommen til endnu en praktikant. Malik Vahl Rasmussen fra Qaqortoq har siden 2016 været i gang med uddannelsen til arktisk ingeniør, først på ARTEK i Sisimiut, derefter på DTU i Lyngby, og lige nu færdiggør Malik et udvekslingssemester i Trondheim på Norges TekniskNaturvidenskabelige Universitet.

Malik Vahl Rasmussen fortæller, at han som barn oprindeligt drømte om at blive helikopterpilot, men en smule farveblindhed satte en stopper for denne drøm. I stedet får han nu mulighed for at dyrke sin interesse for flyvning og luftfart ved at bruge sin praktiktid på det største anlægsprojekt i Grønlands historie – nemlig de nye lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq.

"I Kalaallit Airports Holding A/S er vi glade for den store interesse fra vore unge mennesker under uddannelse, for at arbejde med lufthavnsprojekterne", siger Adm. direktør Peter Wistoft og fortsætter "vi har haft stor glæde af vores første praktikant Povl Emil Rosing Olsen, som efter sommerferien tager tilbage på skolebænken, hvor han på DTU skal færdiggøre sin uddannelse som Arktisk Ingeniør med speciale i planlægning og Infrastruktur."

Povl-Emil fortæller om sin praktikperiode ”Det har været 5 fantastiske måneder hos Kalaallit Airports Holding A/S, hvor jeg har fået stor faglig indsigt i arbejdsgangene, koordinering mellem interessenter og planlægning/styringen af projekterne. Jeg har siden folkeskolen drømt om at blive ingeniør, med tiden fandt jeg uddannelsen til arktisk ingeniør spændende. Man kan tage store dele af uddannelsesforløbet i sit hjemland, Grønland. Hertil giver det særligt kompetencer inden for fundering, projektstyring og anlæg i Arktis. Forløbet har givet mig endnu mere blod på tanden til at færdiggøre min uddannelse i København, hvor jeg nu skal færdiggøre de sidste 2 semestre. Jeg har stor interesse for projektstyring, virksomhedsdrift og ledelse og drømmer om at læse en MBA Arctic i fremtiden.”

I Kalaallit Airports A/S ønsker vi Povl Emil god arbejdslyst med de sidste semestre og takker samtidigt for hans indsats her hos os. Vi glæder os til at få fornøjelse af at samarbejde med Malik til august.