Kontrakter for anlæggelse af nye landingsbaner i Nuuk og Ilulissat er indgået

Kalaallit Airports International A/S og Munck Gruppen A/S har indgået hovedentreprisekontrakterne om anlæggelse af nye landingsbaner i Nuuk og Ilulissat.

Begge landingsbaner vil være på 2.200 meter, og vil bl.a. være udstyret med ILS, som er præcisionslandingsudstyr, der muliggør landinger ved nedsat sigtbarhed, og som således vil forbedre lufthavnenes regularitet.

Entreprisekontrakterne er indgået i henhold til Inatsisartutlov nr. 4 af 22. november 2018 om rammebetingelser for anlæg, drift og finansiering af international lufthavn i Nuuk og i Ilulissat samt regional lufthavn i Qaqortoq (”anlægsloven”).

Munck Gruppen A/S igangsatte allerede straks efter, at der var opnået enighed om kontrakterne i juli måned, mobiliseringen af de to lufthavnsprojekter, og de egentlige anlægsarbejder starter efter planen i oktober 2019. Begge lufthavne skal efter planen stå færdige i slutningen af 2023.

Lufthavnsbygningerne i begge lufthavne udbydes efter planen i 2020, og vil omfatte tidssvarende og moderne lufthavnsterminaler, nye kontroltårn, og nye servicebygninger. Også disse skal efter planen stå færdige i slutningen af 2023.

Udover indgåelsen af entreprisekontrakterne med Munck Gruppen har Kalaallit Airports International A/S tillige indgået de endelige låneaftaler på i alt kr. 900 mio. med den danske Stat og med Den Nordiske Investeringsbank, således at den mellem den danske regering, Naalakkersuisut og Kalaallit Airports International A/S aftalte finansiering af lufthavnsprojekterne er på plads.

”Fra selskabets side ser vi meget frem til at anlægsarbejderne for alvor går i gang efter mere end 3 års intenst forarbejde. Det har været en stor fornøjelse at arbejde tæt sammen med de kompetente og stærkt engagerede medarbejdere og rådgivere, og vi ser frem til at fortsætte et tilsvarende godt samarbejde med Munck Gruppen A/S. Sammen med Munck Gruppen A/S vil vi arbejde på at gennemføre projekterne til den aftalte tid og pris, og på at reducere generne for lufthavnenes naboer mest muligt mens arbejdet pågår, ligesom vi løbende vil informere om projekternes fremdrift”, siger adm. direktør Peter Wistoft.

***

Henvendelser om denne pressemeddelelse kan rettes til administrerende direktør, Peter Wistoft, tel. +45 25 42 40 33.

13. juli 2019

Direktionen