Pressemeddelelse vedr. indtrædelse af ny formand i Kalaallit Airports

Der er i dag afholdt ekstraordinære generalforsamlinger i Kalaallit Airports Holding a/s og Kalaallit Airports Domestic a/s, hvor Kjeld Zacho Jørgensen er indtrådt som ny formand for selskaberne. Der afholdes snarest ekstraordinær generalforsamling i Kalaallit Airports International a/s, hvor det forventes at Kjeld ligeledes indtræder som formand.

Kjeld afløser Johannus Egholm Hansen som trådte ud af bestyrelserne den 30. september 2020. I den mellemliggende periode har Christian Berg været konstitueret formand. Christian forventes at fortsætter i selskabets bestyrelser som næstformand.

Selskabet vil gerne takke Johannus for indsatsen med at føre selskabet frem til hvor det er nu. Selskabet vil ligeledes gerne takke Christian for at varetage formandsposten i overgangsperioden, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde.

Kjeld har en lang karriere inden for både ledelse af offentlige selskaber og i særdeleshed selskaber indenfor luftfart. Kjeld har senest siddet som bestyrelsesformand for Air Greenland og har tidligere været adm. direktør for Billund lufthavn.


Kjeld udtaler om sin tiltræden:

”Jeg er både beæret og ydmyg over at blive formand for Kalaallit Airports. Det er det største infrastruktur-projekt i Grønlands historie, og vil få stor betydning for udviklingen af det grønlandske samfund i de næste mange år. Fra mine 8 år i Billund Lufthavn ved jeg, at en lufthavn er en stærk vækstmotor. Og jeg glæder mig til sammen med de dygtige medarbejdere og direktion, bestyrelsen, interessenterne og ejerne at bringe dette projekt videre. Gennem dialog og fælles forståelse kan vi bane vejen for en succesfuld investering til gavn for hele befolkningen og Grønland.”


Bestyrelsen i Kalaallit Airports Holding a/s og Kalaallit Airports Domestic a/s består således fremover af:


Kjeld Zacho Jørgensen – Formand

Christian Berg

Finn Gaarsmand

Niels Thomsen


Selskabet ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med Kjeld og den øvrige bestyrelse.


På vegne af selskabet


Jens R. Lauridsen

Adm. direktør