Kalaallit Airports Holding A/S får ny administrerende direktør og ny finansdirektør

Kalaallit Airports koncernen styrker direktionen og har ansat Jens Lauridsen som ny administrerende direktør og Steen Montgomery-Andersen som ny økonomi- og finansdirektør.

Kalaallit Airports Holding A/S, Kalaallit Airports Domestic A/S og Kalaallit Airports International A/S, har ansat Jens Lauridsen som ny administrerende direktør efter at Peter Wistoft, efter 3 års ansættelse som direktør, i juni måned opsagde sin stilling for at søge nye udfordringer i Danmark.

Jens Lauridsen, som er 47 år gammel, kommer fra en stilling som Vice President, Technical, i flyselskabet Jet Time A/S. Forud for sin ansættelse hos Jet Time A/S har Jens Lauridsen været ansat i 4 år som administrerende direktør i Mittarfeqarfiit (2012 – 2016) og i 2 år som teknisk direktør i Air Greenland (2016 – 2018), og har tidligere også været ansat i 9 år i Danfoss og 5 år i Samson Agro.

KAIR CEO Jens Lauridsen

Jens Lauridsen tiltræder stillingen så snart han kan frigøres fra sin nuværende stilling.

”Bestyrelsen er meget tilfreds med, at Jens Lauridsen, som har et indgående kendskab til Grønland og til de grønlandske lufthavne og til luftfartsindustrien, har valgt at tage imod tilbuddet om stillingen som administrerende direktør i Kalaallit Airports koncernen, og med at det er lykkedes på meget kort tid at finde en ny administrerende direktør efter den tidligere administrerende direktørs meddelelse om, at han ønsker at fratræde sin stilling. Bestyrelsen ser meget frem til samarbejdet med Jens Lauridsen om realiseringen af de meget store lufthavnsprojekter i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq, og takker samtidig Peter Wistoft for hans store indsat for selskabet de seneste 3 år” siger bestyrelsesformand Johannus Egholm Hansen.

Bestyrelsen i Kalaallit Airports koncernen har samtidig besluttet at styrke direktionen med ansættelse af Steen Montgomery-Andersen som økonomi- og finansdirektør. Steen Montgomery-Andersen, som i forvejen er ansat i selskabet, er 63 år gammel og har en meget lang erhvervskarriere bag sig i Grønland, bl.a. som Vice- og økonomidirektør i Tele Greenland A/S fra 2005 til 2019, Økonomichef i KNI A/S fra 1997 – 2001, og som bestyrelsesmedlem i KNI A/S siden 2019 og i Sikuki Nuuk Harbour A/S siden maj 2020.

KAIR CFO Steen Montgomery-Andersen

Steen Montgomery-Andersen er tiltrådt stillingen den 1. august 2020.

”Med Steen Montgomery-Andersen som medlem af direktionen har selskabet fået en direktør med meget betydelig erfaring indenfor økonomistyring, finansiering, strategisk ledelse, kommunikation, og organisationsudvikling, og med 25 års erhvervserfaring i Grønland”, siger Jóhannus Egholm Hansen, som fortsætter; ”Bestyrelsen glæder sig over at have fået sammensat en stærk daglig ledelse af selskabet, og ser frem til gennemførelse af de seneste udbud af lufthavnsbygningerne og af det tekniske udstyr senere i år.”

Direktionen i Kalaallit Airports Holding A/S, Kalaallit Airports Domestic A/S og Kalaallit Airports International A/S består herefter af:

  • Jens Lauridsen, administrerende direktør
  • Aviaaja Karlshøj Knudsen, projektdirektør
  • Steen Montgomery-Andersen, økonomi- og finansdirektør

Henvendelser om denne pressemeddelelse kan rettes til bestyrelsesformand Jóhannus Egholm Hansen, tel. +299 55 06 31 eller +45 2389 8008.

Nuuk, den 3. august 2020

Bestyrelsen