Kalaallit Airports Domestic og MT Højgaard indgår aftale om projekteringsforløb

 

Kalaallit Airports Domestic og MT Højgaard har netop underskrevet en samarbejdsaftale om et fælles projekteringsforløb med henblik på at indgå en totalentrepriseaftale på terminalbygningerne i den kommende lufthavn i Qaqortoq

  • Terminalbygningerne i Qaqortoq er den sidste store entreprisekontrakt, som vi mangler for de tre lufthavnsbyggerier. Samarbejdsaftalen med MT Højgaard bringer os et skridt tættere på at få den på plads også, så det glæder os, siger projektdirektør i Kalaallit Airports Aviaaja Karlshøj Knudsen.

Der vil nu blive arbejdet i fællesskab på en optimal løsning på bygningsopgaven, mens den endelige entreprisekontrakt forventes indgået i det nye år. 

  • Det er et stort og spændende projekt. Denne aftale giver os mulighed for at være med fra start og benytte vores brede erfaring fra blandt andet projektet i Nuuk til at optimere opgaven. Vi ser frem til at forsætte det gode samarbejde med Kalaallit Airports i Qaqortoq også, siger Torben Nielsen Adm. direktør i MT Højgaard Grønland.

Lufthavnen i Qaqortoq er planlagt til stå klar og blive at taget i brug i midten af 2025. Den canadiske entreprenør Pennecon udfører etablering af selve landingsbanen, herunder byggemodning af terminalområdet, hvor bygningsentreprisen skal begynde næste sommer.