Banekontrakt for den kommende lufthavn i Qaqortoq på plads

Canadiske Pennecon Heavy Civil får til opgave at anlægge den nye landingsbane i den kommende lufthavn i Qaqortoq. Kontrakten er underskrevet, og anlægsarbejdet går i gang til foråret.

Pennecon Heavy Civil kom med det mest fordelagtige tilbud ved begge udbudsrunder af landingsbanen til den kommende lufthavn i Qaqortoq. Nu har Kalaallit Airports Domestic gennemført forhandlinger med det canadiske selskab og underskrevet kontrakt om anlæg af banen.

”Vi er glade for, at kontrakten er på plads. Nu ser vi frem til at komme godt i gang med anlægsarbejdet. Pennecon har lang erfaring med store anlægsprojekter i områder præget af de barske og omskiftelige omstændigheder, som også kendetegner Grønland. Og vi er sikre på, at de er de helt rigtige til at løfte opgaven,” siger Jens Lauridsen, CEO i Kalaallit Airports Domestic.

Også hos Pennecon Heavy Civil er der glæde over, at kontrakten er i hus.

”Pennecon er yderst glade for, at vores Heavy Civil-gruppe har fået tildelt dette vigtige lufthavnsbyggeri. Vi ser frem til at arbejde sammen med Kalaallit Airports og bringe vores byggeerfaring til Grønland. Vores forretningstilgang er baseret på gensidig respekt og samarbejde for at sikre succes på alle niveauer - regerings- og samfundsniveau, samt for erhvervsliv og beskæftigelse, siger Pennecons bestyrelsesformand Larry Puddister.

Anlægsarbejdet starter til foråret. Aftalen er indgået som en hovedentreprise og omfatter blandt andet etablering af landingsbanen, byggemodning af terminalområdet, rullevej og flyforplads, parkeringsarealer samt færdiggørelse af adgangsvejen til Qaqortoq.

Det store terrænarbejde vil omfatte 2 mio. m3 fjeld, som skal sprænges og udlægges. Anlægstidsplanen løber over tre år, og den nye lufthavn vil stå klar til brug i efteråret 2025.

De nye lufthavnsbygninger forventes genudbudt i løbet af foråret.

I slutningen af april inviterer Kalaallit Airports Domestic og Pennecon Heavy Civil til borgermøde i Qaqortoq. En orientering om de forestående arbejder og den nye lufthavn.

Fakta om Qaqortoq Lufthavn:

  • 1.500 meter landingsbane, 30 meter bred. ICAO Reference kode 3C med “non-precision approach” og localizers i begge baneender
  • Ca. 2.000 m2. terminal
  • Kapacitet: 200 pax pr. time (100 indgående + 100 udgående passagerer)

Qaqortoq Lufthavn ejes 100% af Grønlands Selvstyre.

I kan læse mere om Pennecon på www.pennecon.com

For nærmere information kontakt venligst (kun pressehenvendelser):
Mikkel Bjarnø Lund, Kommunikationsansvarlig, Kalaallit Airports - mobil: 231700 – mbl@kair.gl