PRESSEMEDDELELSE

Borgermøde om lufthavnsprojektet i Qaqortoq

Hvordan kommer lufthavnen til at se ud? Hvordan kommer byggeriet til at forløbe og hvordan vil projektet påvirke lokalsamfundet? Kom og få svar på alle spørgsmålene og stil selv flere på Campus Kujalleq den 27. april.

NUUK, 18. april 2022 –– Anlægget af den nye regionale lufthavn i Qaqortoq er et stort projekt, der ligesom projekterne i Nuuk og Ilulissat hver måned gennem flere år kræver, at mange tusinde tons klippe sprænges, knuses og flyttes. Det er nødvendigt at anlægge landingsbaner, forpladser og veje, trække kilometervis af kabler, asfaltere samt bygge terminaler og meget andet, før lufthavnen kan åbne i 2025.

Det kan man alt sammen høre mere om på det borgermøde om projektet, der finder sted 27. april 2022 kl.18.30-21:00 i aulaen på Campus Kujalleq i Qaqortoq.

”Der har været stor opmærksomhed om projektet i Qaqortoq, og efter en lidt svær start, så skal vi endelig for alvor i gang. Det glæder vi os helt enormt til”, siger administrerende direktør i Kalaallit Airports Domestic Jens Lauridsen.

”Vi vil gerne fortælle om projektet, om de konkrete planer frem mod åbningen og om fremtidsperspektiverne. Men allervigtigst er det at sikre en god dialog med borgere og virksomheder i Qaqortoq – nu og i årene fremover. Her håber vi, at borgermødet kan yde et lille bidrag ved blandt andet at sikre, at alle får svar på deres spørgsmål om projektet”, tilføjer Jens Lauridsen.

På borgermøde vil Jens Lauridsen og projektdirektør Aviaaja Karlshøj Knudsen fra Kalaallit Airports samt repræsentanter fra entreprenørerne i Pennecon Heavy Civil og Kommune Kujalleq holde oplæg og svare på spørgsmål.

På borgermødet vil også blive serveret kage og kaffe, og alle er velkomne.

For nærmere information, kontakt venligst (kun pressehenvendelser):  

Mikkel Bjarnø Lund, kommunikationsansvarlig, Kalaallit Airports - mobil: 231700 – mbl@kair.gl