KAIR beder om din hjælp: P-plads foran lufthavnsterminal i Nuuk lukker midlertidigt

Lufthavnsbyggeriet i Nuuk er nu kommet til det område, der ligger tæt op ad parkeringspladsen ved terminalen i den nuværende lufthavn. Her skal entreprenøren blandt andet sprænge fjeld for at gøre plads til ny landingsbane, adgangsvej og sikkerhedszone.

Men af både sikkerhedsmæssige årsager og af hensyn til bilerne, kan arbejdet ikke udføres, mens biler står parkeret på parkeringspladsen. Derfor lukker parkeringspladsen midlertidigt per 1. maj, mens arbejdet foregår. Det vil dog stadig være muligt at blive hentet eller sat af foran terminalen, ligesom her er adgang for både taxaer og busser som vanligt.

”Vi er klar over, at det vil være til stor gene for nogle af jer, der skal ud og rejse, og det beklager vi dybt. Men det er desværre helt nødvendigt for at få den nye lufthavn færdig,” siger Jens Lauridsen, adm. direktør i Kalaallit Airports.

Som det fremgår af kortet nedenfor, vil det stadig være muligt at parkere andre steder i området nær lufthavnen, mens arbejdet foregår. Men Kalaallit Airports appellerer til, at man lader bilen blive hjemme og finder en anden måde at komme til lufthavnen på, hvis det kan lade sig gøre.

”Der er virkelig ikke meget plads derude. Så det bedste er, at du helt undgår at parkere i området. Få en ven, en nabo eller en kollega til at køre dig eller tag bus eller taxa,” siger Jens Lauridsen og fortsætter:

Hvis din bil står i det område, som lukkes af, vil vi indtrængende bede om, at den flyttes så snart, det lader sig gøre. For des hurtigere vi kan rydde pladsen, jo hurtigere kan vi komme i gang og blive færdige med arbejdet, siger Jens Lauridsen.

KAIR planlægger at begynde at sprænge i området 1. maj, og her skal parkeringspladsen altså være tømt for biler. KAIR forventer, at arbejdet er afsluttet og parkeringspladsen klar til brug igen til december.

Det vil dog som nævnt stadig være muligt at blive sat af eller hentet foran terminalen, ligesom taxa og bus kan hente og bringe folk, som de plejer.

Men parkering bliver altså ikke muligt i det afmærkede område, og ulovligt parkerede biler i området vil blive fjernet i perioden.

Download PDF med mere info